Babygroep

Bij de baby’s wordt het individueel dagritme van elk kind gevolgd. De kinderen eten en slapen volgens hun eigen ritme. We trachten hierbij het ritme van thuis te volgen. Elke kindje heeft een eigen bedje. De nadruk ligt bij deze leeftijd vooral rond verzorgen. Er wordt op de baby afdeling met een overzichtelijk white board gewerkt waarop alle slaap- eet- en verluiermomenten van de dag genoteerd worden zodat je bij het afhalen van uw baby een volledig overzicht van de dag krijgt.

Peutergroep

In onze peuterafdeling ligt de nadruk op structuur, dagritme, zindelijkheidstraining, aangepast spel ,knutselen, zingen, dansen, enz… Om 9h is er een koek- en drankpauze. Om 11h eten de peuters gezamelijk de middaglunch. De peuters slapen gezamelijk op een eigen ligbedje tussen 12 en 14 uur. Om 15 uur eten ze het “vieruurtje”. Om 17 uur is er opnieuw een koek- en drankpauze. De peutertjes spelen bij mooi weer steeds buiten in onze grote groene tuin uitgerust met speeltoestellen, grote trampoline, peuterfietsjes, …

Kleuteropvang

Tijdens de schoolvakanties kunnen enkele kleuters die eerder in ons kinderdagverblijf opgevangen werden als baby of peuter komen spelen.

Voeding

Voor de flesvoeding brengen de ouders melkpoeder en (eigen) flessenwater mee waarmee de verzorgsters hun flesje klaarmaken op het voedingsmoment.

Baby’s tot de leeftijd van 18 maanden eten elke namiddag fruitpap.

Elke dag worden alle maaltijden vers bereid in onze eigen centrale keuken.

De middagmaaltijd bestaat uit verse soep gevolgd door een gevarieerd aanbod van groenten, vlees, eieren, vis, pasta, rijst, couscous, aardappelen,enz… Het “vieruurtje” voor de peuters bestaat uit fruit, yoghurt, pudding, boterhammetjes, pannekoekjes, …

Wij houden rekening met uw verzoek om vegetarisch of om andere redenen (allergie)een aparte maaltijd voor uw kindje te bereiden.

Veiligheid

Onze kinderopvang is uitgerust met een computergestuurde beveiligde toegangsdeur voorzien van een individuele cijfercode voor iedere ouder.

Ieder personeelslid is in het bezit van het attest “Levensreddend handelen (reanimatie) bij baby’s & kinderen van 0 – 12 jaar”.

Er is altijd minstens één personeelslid aanwezig in het bezit van een attest “Blussen en Evacuatie”.

Jaarlijks wordt een evacuatie oefening gehouden met het volledige team.

Regelmatig worden pedagogische en veiligheids bijscholingen gevolgd door de verantwoordelijke en het personeel.

Wij beschikken over een “Attest van Toezicht” door Kind en Gezin.

De opvang beschikt tevens over een officieel keuringsattest voor verwarming, electriciteit en brandveiligheid.